Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2010

Ανθρώπινες χαντρο - μορφές από την Εύη

Κάποια στιγμή, ένα χρόνο πριν περίπου, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω μια εκπληκτική γυναίκα, με δυνατή ψυχή, ανήσυχο πνεύμα, κι απύθμενη φαντασία, την Εύη. Συχνά - πυκνά μου φέρνει δημιουργίες της στο μαγαζί, και πραγματικά τη θαυμάζω για το ταλέντο, την υπομονή και τη ζωντάνια της. Σήμερα το πρωί όμως, μου έκανε ένα ανέλπιστο δώρο: μου άνοιξε το παράθυρο του μαγικού κόσμου των ονείρων της, και με την άδειά της, σας δείχνω αυτές - τις πραγματικά πολύ ξεχωριστές - δημιουργίες της! Μια γοργόνα, φτιαγμένη από χάντρες και κορδόνια, βγαλμένη από τον ονειρεμένο κόσμο της φίλης Εύης. Το κορμάκι της είναι ένα φιλντισένιο ψαράκι, το πλούσιο στήθος της, φτιαγμένο από δυο μεγάλες χάντρες την κάνει ιδιαίτερα πληθωρική κι ερωτική... Τα ματάκια της, δυο σταφυλάκια , βλέπουν τον κόσμο μας γεμάτο αφθονία... Το στοματάκι της - μια καρδούλα - μόνον αγάπης λόγια λέει... Είναι μια ονειρεμένη " Χαντρο - Γοργόνα " Η βασίλισσα της κουζίνας, φτιαγμένη με κορδόνια και χάντρες, με μια πιρούνα

Γούρι με μεγάλο γυάλινο μάτι

Ένα μεγάλο γυάλινο μάτι είναι το κεντρικό στοιχείο αυτού του γουριού που προορίζεται για ένα καινούριο σπίτι. Ένα σπιτάκι κι ένα πέταλο για καλοτυχία και μπλε χάντρες, όλα περασμένα σε σατέν κορδόνι (αυτό που λέμε ποντικουρά. ..)

Χειροποίητες γυάλινες χάντρες: έκανα το πρώτο μάθημα!

Σήμερα λοιπόν, έκανα το πρώτο μου μάθημα για την κατασκευή χειροποίητης γυάλινης χάντρας! Χρησιμοποιήσαμε γυαλί μουράνο και μετά από πέντε ώρες μάθημα με τη φλόγα και το γυαλί, επέστρεψα στο σπίτι μου, πανευτυχής για την εμπειρία με αυτές τις χαντρούλες , φτιαγμένες από τα χεράκια μου!! Σας τις δείχνω όλες (και τη σπασμένη) και φαντάζομαι πως μπορείτε να καταλάβετε ποιες αποτελούν την πρώτη προσπάθεια και ποιες είναι οι τελευταίες μου δημιουργίες. Σημείωση: το μάθημα μου το έκανε η Νικόλ στο εργαστήριό της.

Κεραμικό βραχιόλι, τα πρώτα μου...

Το κεραμικό βραχιόλι, είναι ένα εξαιρετικό κι επιβλητικό κόσμημα, από μόνο του, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο! Στις φωτογραφίες που ακολουθούν σας δείχνω τις πρώτες μου δημιουργίες και μερικά στοιχεία για την κατασκευή τους. Αυτό το ανθισμένο βραχιόλι, είναι κυριολεκτικά το πρώτο βραχιόλι από πηλό που έφτιαξα. Η βασική διαδικασία είναι σχεδόν πάντα η ίδια: ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο από πηλό, στο επιθυμητό πάχος (το οποίο τελικά δεν μπορεί να είναι και μικρότερο από 5 χιλιοστά για να είναι το βραχιόλι μας ανθεκτικό). Το συγκεκριμένο είναι αρκετά φαρδύ (7 εκατοστά πλάτος) και το σχέδιο με τα λουλουδάκια το έκανα με σφραγίδα. Στη συνέχεια το χρωμάτισα, το έψησα (τρεις φορές χρειάστηκε διορθώσεις για το χρώμα) και στο τέλος το υάλωσα. Αυτό το βραχιόλι, είναι επίσης μεγάλο σαν το προηγούμενο, και το σχέδιο (εφημερίδα) είναι επίσης σφραγιδούλα. Στην περίπτωση αυτή έγιναν δύο ψησίματα (τα κατάφερα λίγο ευκολότερα με το χρώμα...) Το βραχιόλι αυτό είναι λίγο στενότερο από τ

Κεραμικό δαχτυλίδι, μια συλλογή κάθε φορά μοναδική

Το κεραμικό κόσμημα, με την ιστορία αιώνων που το συνοδεύει, είναι πραγματικά ξεχωριστό και πολύ μοναδικό. Τα δαχτυλίδια από πηλό είναι συνήθως μεγάλα, εντυπωσιακά και απόλυτα μοναδικά. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, σας δείχνω μερικά από τα κεραμικά δαχτυλίδια που έφτιαξα το τελευταίο διάστημα Τα δαχτυλίδια αυτά είναι φτιαγμένα με λευκό πηλό, ψημένο στους 1000 βαθμούς κελσίου δύο ή και τρεις φορές, βαμμένα με πυροχρώματα και υαλωμένα.

Το καμίνι άνοιξε!

Σήμερα το πρωί άνοιξε πάλι το καμίνι, κι αυτή τη φορά είμαι κατενθουσιασμένη!!!! Σας τα δείχνω μαζεμένα, υαλωμένα (τα περισσότερα από αυτά), έτοιμα για να στολιστούν στο ράφι του μαγαζιού !!! Σημείωση : Μην τα ψάξετε στο επίσημο site. .. δεν θα τα βάλω εκεί, γιατί τα κεραμικά, είναι απόλυτα χειροποίητα, δεν έχω καλούπια, κι έτσι είναι εντελώς μοναδικά. Αν τυχόν σας ενδιαφέρει κάποιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μου με mail ( xristianc@gmail.com ) ή τηλεφωνικά (210-6202134) ή να περάσετε από το Lucas ( Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία)

Μια γοργόνα από πηλό...

Μια πήλινη γοργόνα, κατασκευασμένη από λευκό πηλό. Αναδύθηκε από τη φαντασία μου... πλάστηκε από τα χεράκια μου ... βάφτηκε με πυροχρώματα , ψήθηκε τρεις φορές (δύο για τα χρώματα και μία για την υάλωση) σε θερμοκρασία 1000 βαθμούς κελσίου. Την έστησα σε κολιέ, με τυρκουάζ κερόσπαγκο , ακρυλικά κίτρινα φυλλαράκια και ξύλινες πορτοκαλί χάντρες. ... και... σας την παρουσιάζω!

Το δέντρο της ζωής: Γούρι 2011

Το δέντρο της ζωής, που στις ρίζες του γράφει 2011, ένα γούρι για τη νέα χρονιά με πράσινο (το χρώμα της ελπίδας) στα κορδόνια του και λευκό (το χρώμα της αγνότητας) στις χάντρες του. Κεντρικά στοιχεία - ευχές του γουριού : το σπίτι, ο έρωτας, ο σταυρός - ευλογία και το κλειδί. Το αστέρι, στο πάνω μέρος του γουριού , σηματοδοτεί το δρόμο της επιτυχίας. Όμορφο γούρι για σπίτι και για νέα ζευγάρια, που κάνουν το δικό τους ξεκίνημα στη ζωή.

Γούρι σπιτάκι με μια αρμαθιά σκόρδα!

Ένα επάργυρο σπίτι - ένα γυάλινο ματάκι - και μια αρμαθιά σκόρδα στη βάση του... Τα σκορδάκια είναι χάρτινα, διακοσμητικά και δεν προσθέτουν βάρος στο γούρι. Τα έπλεξα με το συρματάκι που έχουν στη βάση τους και τα έδεσα στο σπιτάκι. Ένα γουρι σπίτι, για το σπίτι! Απλό στην κατασκευή του, κι αλλιώτικο με το δικό του τρόπο, δεν νομίζετε;

Βάλαμε φούρνο!!!

Θυμάστε πριν από ένα μήνα περίπου, που σας είχα δείξει μερικά από τα πήλινα στοιχεία που είχα φτιάξει από τη Λευκάδα; Επιτέλους λοιπόν, βάλαμε φούρνο στο craftit και βγήκαν τα πρώτα!!! Βέβαια τίποτα δεν τελείωσε... Με εξαίρεση μερικά κομμάτια που είναι πλέον έτοιμα, τα περισσότερα από αυτά θέλουν υάλωση και ψήσιμο ξανά, και μερικά από αυτά θέλουν διορθώσεις στο χρώμα - ψήσιμο και μετά υάλωση και ψήσιμο... Ο πηλός θέλει χρόνο κι υπομονή, αλλά είναι πραγματικά απολαυστικό το θέαμα όταν ανοίγει ο φούρνος! Με αυτή τη φωτογραφία λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σας τη χαρά μου! Ένα τραπέζι τοσοδούτσικα μικρά μοτίφ , βραχιόλια, δαχτυλίδια, όλα φτιαγμένα από πηλό! Όταν τελειώσουν, και πάρουν την τελική τους μορφή, θα σας τα φωτογραφίσω και πάλι, για να δείτε πόσο πολύ ομορφαίνουν με το γυαλί! Μέχρι τότε... υπομονή....

Μεγάλα σκουλαρίκια καρδιές για... εμένα!

Προχθές ήθελα να φορέσω ένα σκουλαρίκι μεγάλο, εντυπωσιακό και ελαφρύ. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Και φυσικά το μόνιμο πρόβλημα: δεν έχω τρυπήσει τα αφτιά μου... Αυτοί οι μεγάλοι κρίκοι σε σχήμα καρδιάς, είναι ένα από τα αγαπημένα μου εξαρτήματα, αλλά προϋποθέτουν τρύπες στα αφτιά, όμως με λίγη φαντασία και τα απαραίτητα εξαρτήματα, τους τροποποίησα λίγο, τους πρόσθεσα και λίγο cateye , αλυσιδάκι , μια έξτρα καρδιά κι ένα κλειδάκι κι έκρυψα την ένωση με ένα φιογκάκι και... το αποτέλεσμα το βλέπετε...

Σκουλαρίκια με τριφύλλι για καλοτυχία

Αυτό το τετράφυλλο τριφύλλι, με το "καλή τύχη" σε τέσσερις γλώσσες, το θεώρησα εξαιρετικό κομμάτι για γούρι, και γι΄ αυτό το διάλεξα για το μαγαζί. Προχθές λοιπόν, πήγα για δουλειά το πρωί, και βλέπω τη Λαμπρινή με αυτά τα σκουλαρίκια που βλέπετε στη φωτογραφία... Αιφνιδιάστηκα ! Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Το τριφύλλι σε σκουλαρίκι! Δεν είναι απίθανο?

... κι άλλα γούρια για το 2011!

Ορειχάλκινο ρόδι με καρδιές, φύλλα και καμπανάκια στην ουρά του και φωτεινές κόκκινες χάντρες, αποτελούν τα στοιχεία κατασκευής γι΄ αυτό το γεμάτο αγαπούλες γούρι... Επάργυρο δεντράκι με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, διακοσμημένο με κόκκινα στρασάκια. Από τα σουέτ κρέμονται επάργυρα μουσικά όργανα, κουδουνάκια και χαντρούλες , και πολλά μικρά (πολύ μικρά!) φιογκάκια. .. ένα γούρι για τη μελωδία των Χριστουγέννων! Γυαλί fusion κι από αυτό με σουέτ κορδονάκια κρέμονται χαντρούλες , ματάκια, μια σκαλίτσα με το 2011, ένας φάκελος Χριστουγεννιάτικης αλληλογραφίας, ένα γυάλινο ρόδι και φυσικά ... φιογκάκια και κόμποι. .. όπως βλέπετε, η Λαμπρινή φτιάχνει πια και γούρια !

Χριστουγεννιάτικα στολίδια: Η Λαμπρινή άρχισε να παίζει...

Στεφανάκι ψάθινο διακοσμημένο με ξύλινες μπαλίτσες και αστέρια, επάργυρα στοιχεία και κορδέλες κι επάργυρα στοιχεία. Φελιζόλ αστέρι, χρωματισμένο κόκκινο και διακοσμημένο με ξύλινα αστέρια, μπάλες, δεντράκια και μεταλλικές νότες. Αυτές είναι και οι πρώτες κατασκευές για τα φετινά Χριστούγεννα, από τη φίλη και συνάδελφο Λαμπρινή! Καλή αρχή!

Σχετικά με τα γουράκια - κέρασμα...

Όπως σας είχα υποσχεθεί, σε προηγούμενη ανάρτηση , έστειλα σε όσες και όσους συμμετείχαν - και μου έστειλαν τη διεύθυνσή τους - στην κλήρωση από ένα γουράκι για το 2011. Αυτά λοιπόν είναι τα γουράκια που έχουν ήδη σταλεί στους: Nemesis , MomIrene , anatoli , Νενα , Chrissa , Χαρά Θ., Marios, Lena και αυτή ήταν η συσκευασία τους (λίγο νωρίς για χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ, αλλά ... τί άλλο για ένα γούρι;) Και το Γούρι της Γερακίνας (νικήτριας στην κλήρωση) είναι αυτό, και ξεκινάει αύριο το ταξίδι του για να συναντηθεί με τη νικήτρια μας!!! Σε όσους δεν έστειλα, δεν έχω λάβει διεύθυνση αποστολής και γι΄ αυτό δεν το έκανα. Αν το όνομά σας είναι στην ανάρτηση αυτή , παρακαλώ, στείλτε μου τη διεύθυνσή σας, για να λάβετε το δωράκι σας Ευχαριστώ και πάλι για την παρέα!!!

Μια σειρά γατάκια για ... τα αυτάκια ...

Αυτές οι γατούλες ... έχουν κλέψει καρδιές! Φέτος γενικά ... ήταν η χρονιά του σκουλαρικιού, κι αυτές οι γατούλες, πραγματικά κυκλοφόρησαν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και με πολλά παιχνιδάκια στο ποδαράκι τους.

Τα πρώτα γούρια για το 2011!

... κι όπως σας είχα πει και προχθές ... παραλάβαμε τα φυλαχτά για το 2011 κι έτσι έχουμε πλεον στη διάθεσή μας τα πρώτα γούρια της χρονιάς!!! Σύντομα λοιπόν (έχω ήδη αρχίσει) θα ενημερωθεί το site του Lucas και θα αρχίσω να αναρτώ γούρια του 2011! - Αλήθεια, πώς σας φαίνεται το stand? Το έφτιαξα για έναν πελάτη μας, αλλά δεν το έχω παραδώσει ακόμα... καλό δεν είναι?