Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2010

Πασχαλινές Λαμπάδες με πεταλούδες

Οι πεταλούδες είναι συνδεδεμένες με την άνοιξη, με έναν τρόπο μοναδικό! Τα χρώματά τους, είναι υπέροχα, και το πέταγμά τους σε ολάνθιστα λιβάδια κάνει την πλάση ονειρεμένη. Συχνά τις χρησιμοποιούμε στην διακόσμηση της πασχαλινής λαμπάδας, και δεν είναι λίγες οι φορές που κοσμούν τα δώρα μας, τις κουρτίνες ή ακόμη και μπομπονιέρες βάπτισης. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήθηκαν ξύλινες, υφασμάτινες αλλά και πουπουλένιες πεταλούδες, υφάσματα και κορδέλες για τον στολισμό πιο "κοριτσίστικων" πασχαλινών λαμπάδων.

Ανοιξιάτικα στεφάνια από τη Λαμπρινή

Ανοιξιάτικα Στεφάνια κατασκευασμένα από ψάθινο στεφάνι και διακοσμημένα με υφασμάτινα και χάρτινα ανθάκια, κορδέλες και πουλάκια από φελιζόλ. Άλλη μια έμπνευση από τη Λαμπρινή!

Κομπολόι με χάντρες από κεχριμπάρι

Το κεχριμπάρι προέρχεται από το ρετσίνι των πεύκων. Πρόκειται για πολύτιμο λίθο που σχηματίζεται μετά από διάστημα εκατομμυρίων χρόνων. Συχνά μέσα στο ρετσίνι αιχμαλωτίζονται έντομα, τα οποία παραμένουν μέσα στο λίθο, κι έτσι κάθε κομμάτι είναι απόλυτα μοναδικό. Το κεχριμπάρι θρυματίζεται εύκολα κι έτσι συχνά χρησιμοποιείται μαζί με διάφορες άλλες προσμήξεις κι όχι καθαρό, στην κατασκευή κομπολογιών. Πέρα όμως από την υλική του αξία, θεωρείται πως είναι ωφέλιμο για παθήσεις του θυρεοειδούς, ρευματισμούς, αρθρήτιδες, άσθμα. Ελαφρύ, πολύτιμο, με ευχάριστο ήχο και υπέροχο άρωμα (διατηρεί μια ελαφριά μυρωδιά πεύκου), το κεχριμπάρι είναι μια από τις αγαπημένες πέτρες για τη δημιουργία κομπολογιών. Στην περίπτωση αυτή σας δείχνω ένα κομπολόι κατασκευασμένο από κεχριμπαρένιες χάντρες και στο τελείωμά του έχει μια χαντρούλα από felt, τυλιγμένη με ασημένιο σύρμα.

Με τι ασχολείται η Χαρά σήμερα;

Αναρωτιέστε; οκ λοιπόν, εγώ θα το μαρτυρήσω! Οι αλουμινένιες πόρτες πλέον δεν της αρέσουν... (κι αυτό ίσως να είναι λογικό με τόσα που έχει φτιάξει σε αυτό το δωμάτιο), έτσι λοιπόν, θα τις αλλάξει! Πήρε φύλλα καπλαμά, και τώρα τα επεξεργάζεται ώστε να έρθουν και να εφαρμόσουν πάνω στις πόρτες. Τότε ίσως (και λέω ίσως γιατί ποτέ δεν είμαι σίγουρη μαζί της) να έχει τελειώσει με αυτό το δωμάτιο!

Επιπλάκι για το καλοριφέρ

Τα καλοριφέρ, είναι απολύτως απαραίτητα σε ένα σπίτι, αλλά κανείς ποτέ δεν είπε ότι είναι και όμορφα... Τρία κομμάτια ξύλο, και μια παλιά πέργκολα είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησε η Χαρά για να φτιάξει αυτό το επιπλάκι. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε πια... χαρτοπετσέτες, χρώμα και μεράκι!

...και ο καθρέφτης με την τεχνική της χαρτοπετσέτας...

Ο καθρέφτης από το εφηβικό δωμάτιο της μαμάς, γεμάτος αναμνήσεις ... αλλά η μπογιά δεν άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου... όμως όλα διορθώνονται! Ένα καλό τρίψιμο από το Λουκά (αυτός είναι ο μπαμπάς) κι έπειτα η Χαρά (μαμά) με χρώμα, κόλλα και χαρτοπετσέτες του δίνει αυτό που εκείνη λέει "ταυτότητα"...

Το παλιό μπαούλο που πέρασε από τα χέρια της Χαράς

Ακόμη ένα παλιό αντικείμενο που μεταμορφώθηκε στα χέρια της μαμάς μου... Μετά από ένα πολύ καλό τρίψιμο (αυτή είναι σχεδόν πάντα μια δουλειά που την κάνει ο μπαμπάς), το μπαουλο βάφτηκε, κι έπειτα εφαρμόστηκε η τεχνική της χαρτοπετσέτας. Τα σχόλια δικά σας...

Ένα παλιό γραφείο αποκτά νέα ταυτότητα με ... χαρτοπετσέτες ...και μεράκι!

Ένα παλιό γραφείο, ξεχασμένο στο υπόγειο της μαμάς μου, κι ένας καινούριος υπολογιστής για να μπορεί να τριγυρνάει στο διαδίκτυο είχαν το αποτέλεσμα που βλέπετε. Μερικές χαρτοπετσέτες, μπογιές, πινέλα αλλά και η σημαντική (αν και αόρατη) συμμετοχή του μπαμπά, που έτριψε το γραφείο κι αφαίρεσε όλη τη σκασμένη και παλιά μπογιά που είχε ήταν αρκετά γι΄ αυτό το αποτέλεσμα. Μου έκαναν εντύπωση οι λεπτομέρειες και η υπομονή της για άλλη μια φορά!

Σκουλαρίκια με καρδιές κλουαζονέ

Σκουλαρίκια με ροζ κλουαζονέ καρδιές, φιογκάκια από οργάντζα, πλαστικές πέρλες και swarovsky.

Μια Λαμπάδα ακόμη με ... εορταστική διάθεση...

Κρίση ξεκρίση, εμείς θα το διασκεδάσουμε! Με αυτή τη λαμπάδα, όλοι χαμογελούν (ο καθένας για τους δικούς του λόγους...)

Πασχαλινές λαμπάδες για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά!

Μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά... μπορεί να διαφέρουν ... αλλά όλοι χρειάζονται μια λαμπάδα... Μου αρέσει το Πάσχα! Τόσοι πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, τόσες πολλές και διαφορετικές λαμπάδες... μακάρι να μπορούσα να σας τις έδειχνα όλες, αλλά ξέρετε... μεσα στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορώ πάντα να πατάω το κουμπί... προσπαθώ πάντως!

Πασχαλινές λαμπάδες με βραχιολάκι

Τα πρώτα κοσμήματα της Σοφίας

Η Σοφία, είναι μια πολύ γλυκιά κυρία που γνώρισα στο μαγαζί. Με τον καιρό γνωριστήκαμε και μοιραστήκαμε μερικές "χειροτεχνικές εμπειρίες" . τον τελευταίο καιρό άρχισε να ασχολείται με το κόσμημα... και μετά από πολλές παροτρύνσεις ... μου έφερε μερικά από τα δημιουργήματά της και μου επέτρεψε να τα δημοσιεύσω! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα χρώματα, το γήινο ύφος της και θεωρώ δροσερά και ιδιαίτερα νεανικά τα "φρουτένια" κολιέ και βραχιόλια της, στα οποία έχει χρησιμοποιήσει ξύλινες χάντρες και φρουτάκια από fimo. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Σοφία: 210-8070896 και 210-6201585 Πείτε μας τη γνώμη σας!

Θαλασσινό θέμα σε πασχαλινές λαμπάδες

Τρεις πασχαλινές λαμπάδες με θαλασσινό θέμα, κατασκευασμένες σύμφωνα με το γούστο και τις επιλογές τριών διαφορετικών ανθρώπων.

Ρομαντικές λαμπάδες σε ροζ - λιλά αποχρώσεις

Σε ροζ - λιλά αποχρώσεις, δυο λαμπάδες με ρομαντική διάθεση...

Πασχαλινό αυγό - κουτί από φελιζόλ

Ένα κουτί από φελιζόλ σε σχήμα αυγού μεταμορφώθηκε από τα χεράκια της μαμάς μου, σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αυγό! Χρυσό και ασημί χρώμα, λουλουδάκια φτιαγμένα από οργάντζα, λίγη κορδέλα, καρφίτσες και χάντρες, και ειδού το αποτέλεσμα! Το αυγουλάκι στηρίζεται σε βάση, επίσης από φελιζόλ σε σχήμα στεφανιού, και χρωματισμένο και διακοσμημένο όπως και το αυγό. Τόσο όμοιο και τόσο αρμονικό, που εκ πρώτης όψεως, μοιάζει αυγό και βάση να αποτελούν ένα σώμα.... ...όμως δεν τελειώσαμε εδώ... Το αυγουλάκι είναι κουτί, και το εσωτερικό του έχει διακοσμηθεί με την τεχνική της χαρτοπετσέτας, δίνοντας μια εντελώς άλλη διάσταση στην κατασκευή. Αρχικά αιφνιδιάστηκα από το χρώμα: με ξενισε το ασημί - χρυσό για Πάσχα... από την άλλη τα λιλά λουλουδάκια και το ρομαντικό ύφος μου άρεσαν πολύ... κι όταν το άνοιξα ... εξεπλάγην πραγματικά! κάτι σαν να μύρισε άνοιξη! Νομίζω πως το αυγό αυτό, είναι φτιαγμένο ειδικά για το Πάσχα του 2010: ένα Πάσχα τόσο κοντά στα Χριστούγεννα, ένα Πάσχα πραγματικά στην ε

Πασχαλινή λαμπάδα με μεταλλική καρδιά

Μια λαμπάδα με μεταλική τσαλακωμένη καρδιά και δύο λουλουδάκια από τσόχα. Αυτή η σύνθεση μπορεί να αφαιρεθεί μετά την Ανάσταση και να δεθεί σε ένα κορδόνι για να γίνει κολιέ ή να κολληθεί σε μια καρφίτσα και να γίνει καρφίτσα για το πουκάμισο.....

Οι δημιουργίες της Χαράς από τη Ζάκυνθο

Η φίλη Χαρά από τη Ζάκυνθο , με έχει εντυπωσιάσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είναι νέα στο κλαμπ των χειροτεχνών, όμως οι δημιουργίες της μαρτυρούν πως οι δυνατότητές της είναι πράγματι απεριόριστες. Σήμερα έλαβα ένα mail με μερικές από τις δημιουργίες της, και αφού έλαβα την απαραίτητη άδεια, σας δείχνω μερικές από αυτές. Ας αρχίσουμε λοιπόν.. Οι πρώτες χειροποίητες λαμπάδες: Λαμπάδα με επάργυρη vespa Λαμπάδα με αποξηραμένα πορτοκάλια Λαμπάδα με παιδικό παπουτσάκι και καρδούλα Λαμπάδα με επάργυρο κοριτσάκι Λαμπάδα Μικρός Πρίγκηπας Και τώρα... κοσμήματα με άποψη: Κολιέ και καρφίτσες πραγματικά μοναδικές! Και φυσικά το εξαιρετικό ρολόϊ με την τεχνική της χαρτοπετσέτας! Η Χαρά σημειώνει εδώ πως υπάρχουν ατέλειες... εγώ συμπληρώνω: οι μικρές ατέλειες κάνουν την τέχνη ανθρώπινη , κι αυτό το ρολόι μου αρέσει πολύ! Θεωρώ πως η δουλειά της Χαράς ( xtheodoritsi@gmail.com ) είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και μου αρέσει που ασχολείται με τόσα διαφορετικά πράγματα. Περιμένουμε με αγωνία και τα δικ