Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2014

Κεραμικά σπιτάκια σε διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας...

Η διαδικασία παραγωγής των κεραμικών, απαιτεί υπομονή, χρόνους αναμονής και αρκετά στάδια για να φτάσουμε στο τελικό προϊόν: στη μαγική στιγμή που ανοίγουμε το καμίνι και βρισκόμαστε μπροστά στα αποτελέσματα των κόπων μας.... άνοιγμα μικρού καμινιού κεραμικής Αρχικά έχουμε τη λάσπη - τον πηλό - εύπλαστο και μαλακό, ικανό να πάρει όποια μορφή θέλουμε (και μπορούμε) να του δώσουμε με τα χέρια μας.  Αφού λοιπόν έπλασα τα σπιτάκια μου, περίμενα 3-4 μέρες για να στεγνώσουν (το διάστημα αυτό εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες - και με κρύο ή με υγρασία στην ατμόσφαιρα οι μέρες αυξάνουν, ανάλογα και με το μέγεθος των αντικειμένων)  νωπά - άψητα κεραμικά σπιτάκια Στη συνέχεια τα χρωμάτισα με πυροχρώματα και τα έβαλα στο καμίνι - όπου περνούν 15 ώρες περίπου και ψήνονται σε θερμοκρασία που φτάνει τους 1100 βαθμούς Κελσίου. υάλωση κεραμικών Μετά το πρώτο "φούρνισμα" τα περνάμε με γυαλί (σκόνη που διαλύεται στο νερό και αποκτά το λευκό χρώμα που

Κεραμικός κουμπαράς Γουρουνάκι

κουμπαράς γουρουνάκι Ένα λευκό κεραμικό γουρουνάκι - κουμπαράς, ζωγραφισμένο με πυροχρώματα και υαλωμένο! ... το φωτογράφισα σε διάφορες πόζες... και κάθε φορά μου φαινόταν πως αυτή ήταν η σωστή πλευρά για τη φωτογραφία! κι αφού δεν μπόρεσα να αποφασίσω πια πλευρά είναι αυτή με την καλύτερη φωτογένεια... εεε χρησιμοποίησα όλες τις πόζες που τράβηξα για το γουρουνάκι μου (!)

Πολύχρωμο κεραμικό τασάκι

κεραμικό τασάκι Φρεσκοψημένο - ζεστό και... πολύχρωμο!!! Σήμερα βγήκε από το καμίνι μου - και πραγματικά κάθε φορά που ανοίγω το καπάκι  - ένα αίσθημα ευφορίας με κυριεύει.... Είναι φορές, που περιμένω να ανοίξω και να δω κάτι υπέροχο - φρεσκοψημένο, αλλά... η πραγματικότητα έρχεται και με προσγειώνει... είναι όμως κι εκείνες οι άλλες φορές ... που το καμίνι έχει ευχάριστες εκπλήξεις να μου χαρίσει! Ο πηλός είναι σχεδόν "ζωντανός" - σαν να θυμάται τα λάθη του πηλοπλάστη ... και ξέρει να κρατάει τα μυστικά του καλά - μέχρι εκείνη τη στιγμή... τη στιγμή που διαλέγει εκείνος να τα αποκαλύψει! και τότε να: ένα ράγισμα - ένα σκάσιμο στο δημιούργημά μας - ένα θάμπωμα στο γυαλί ή ακόμα και τα χρώματα... αυτά τα πυροχρώματα που θέλουν κι αυτά το "χάδι" τους για να φανούν (!) Σκόνες που διαλύονται στο νερό και γεννούν με τη σειρά τους τα δικά τους θαύματα: το λιλά γίνεται μπλε βαθύ όταν ψηθεί - σχεδόν μαύρο - αλλά αν μετά του βάλεις το γυαλί - σωστά μαγειρεμένο

Μπρελόκ με κόμπους

Μπρελόκ με κόμπους Σειρά από διάφορα μπρελόκ φτιαγμένα με χοντρό κορδόνι, δεμένο σε κόμπους ή πλεγμένο και διακοσμημένα με μεταλλικά επισμαλτωμένα στοιχεία ή και χάντρες.

Σαγιονάρες με μαύρη δαντέλα

Σαγιονάρες με μαύρη δαντέλα Δερμάτινες σαγιονάρες, στολισμένες με μαύρη δαντέλα και χάντρες

Γούρι καραβάκι για μπομπονιέρες βάπτισης

Γούρια σε μπομπονιέρες βάπτισης Μεταλλικό καραβάκι με σμάλτο, σε χρυσαφί χρώμα, δεμένο σε γούρι με ναυτικό κόμπο από χοντρό σχοινί σε σιέλ χρώμα. Το γούρι έχει μεγάλο μεταλλικό μάτι με σμάλτο και σταυρουδάκι με σιέλ σμάλτο.  Μια από τις εντυπωσιακότερες μπομπονιέρες που είχα την τύχη να φτιάξω φέτος! Σας ευχαριστώ!!!!